• Voor 19:00 besteld, volgende werkdag in huis Op werkdagen, wanneer items op voorraad zijn.

 • Klantenservice Wij helpen je graag!

 • Over 135.000 tevreden klanten sinds onze opening in 2005

Zelfhulp bij storing en aanschaf

101 Technische vragen & oplossingen

Heb je een technische vraag of probleem? Soms lijken deze zaken erg moeilijk maar de oplossing is vaak erg eenvoudig. Wij hebben daarom de meest gestelde vragen en oplossingen voor je op een rijtje gezet.


 • Tip 1: Handleidingen
 • Tip 2: Draaiende delen regelmatig smeren met siliconen spray
 • Tip 3: Onderhoud voor je loopband
 • Tip 4: Laten opbouwen? vraag een offerte aan
 • Tip 5: Vragen over Fitness apps? Hier staan alle geschikte apps en veelgestelde vragen en antwoorden • Index:

  Hometrainer

  1. Mijn Hometrainer piept
  2. Mijn Hometrainer heeft geen weerstand meer
  3. Ik krijg de linker trapper niet gemonteerd
  4. Mijn Hometrainer maakt een tikkend geluid
  5. Het display toont code E01
  6. De stekker past niet in het display
  7. Geen hartslag weergave
  8. Hartslag klopt niet
  9. Mijn borstband doet het niet
  10. Hoe gebruik ik een poelietrekker?
  11. Hoe vervang ik een crank en de lagers?
  12. Mijn trappers bewegen alleen naar achteren, niet naar voren (FitBike Ride 1 en Ride 5).

  Crosstrainer

  1. Mijn Crosstrainer piept
  2. Mijn Crosstrainer heeft geen weerstand meer
  3. Mijn Cosstrainer maakt een tikkend geluid
  4. Het display toont code E01
  5. De stekker past niet in het display
  6. Geen hartslag weergave
  7. Hartslag klopt niet
  8. Mijn borstband doet het niet
  9. Hulp bij aanschaf crosstrainer

  Loopband

  1. Mijn Loopband maakt een kloppend geluid
  2. De band heeft over de breedte een beschadiging
  3. De band moet gesteld worden
  4. De Loopband schokt bij het rennen
  5. De Loopband doet niets
  6. Geen hartslag weergave
  7. Hartslag klopt niet
  8. Mijn borstband doet het niet
  9. Het display toont code E01
  10. Het display toont code E03
  11. Het display toont code E07
  12. Plaat van de Loopband gebroken
  13. Zelfhulp video's voor loopbanden
  14. Hulp bij aanschaf loopband

  Home Gym

  1. Mijn homegym traint niet zwaar genoeg
  2. Mijn kabel is kapot

  Hometrainer


  1. Mijn hometrainer piept
  Oplossing: Smeer alle draaiende delen met siliconen spray. Een schroef kan te strak of juist te los zijn aangedraaid waardoor er frictie ontstaat tussen de diverse onderdelen. Als er iets piept probeer dan te lokaliseren waar de piep vandaan komt en draai de betreffende schroeven iets vaster of juist losser. Schroeven dienen 'handvast' te zijn aangedraaid.

  2. Mijn Hometrainer heeft geen weerstand meer
  Oplossing: Dit kan verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of je het motortje (zit in de behuizing) hoort draaien. Het motortje hoor je heel kort draaien als je de weerstand verhoogt of verlaagt. Hoor je het motortje draaien dan is alle elektronica in orde maar is de V-snaar (hetzelfde als een ketting van een fiets) ervan af gelopen. Open de behuizing en leg de V-snaar er weer op.
  Hoor je het motortje niet draaien, dan kan het motortje of het display defect zijn. Controleer dan eerst of de kabel die in de buis naar boven loopt nog goed is aangesloten. Als de kabel nog goed gemonteerd zit, dan zul je het display moeten vernieuwen. Indien dat geen oplossing biedt dan zal het motortje vervangen moeten worden.

  3. Ik krijg de linker trapper niet gemonteerd
  Oplossing: LET OP en draai niet door. Een linker trapper draai je namelijk vast door naar links te draaien. Dat is anders als dat je bij een schroef gewend bent. Een linker trapper draai je linksom vast en een rechter trapper rechtsom. Draai je de linker trapper rechtsom vast, dan bestaat de kans dat je de schroefdraad van deze trapper beschadigd waardoor de trapper er nooit meer op gezet kan worden.

  4. Mijn Hometrainer maakt een tikkend geluid
  Oplossing: De kans is groot dat deze tik van één van de trappers afkomstig is. Draai deze trapper er helemaal af en monteer deze vervolgens weer opnieuw. LET OP; een linker trapper draai je linksom vast en een rechter trapper draai je rechtsom vast. Een trapper moet vrij vast worden aangedraaid.

  5. Het display toont code E01
  Oplossing: In de behuizing van de hometrainer zit bij het vliegwiel een leessensor welke de snelheid meet. Dit werkt net als een fietscomputer op een gewone fiets. Op de spaak van het wiel zit dan een magneetje en op de voorvork van de fiets zit dan de leessensor. Wanneer de leessensor iets te ver van het magneetje verwijdert is, dan kan de snelheid niet worden gelezen en heeft het display code E01 aan. Zoek de leessensor in de behuizing. Ook zul je dan zien dat er bij het trappen telkens een magneetje langs de sensor komt. Schuif de leessensor iets meer richting het magneetje zodat hij er rakelings langs komt.

  6. De stekker past niet in het display
  Oplossing: vaak willen mensen bij hun eerste gebruik de adapter kabel in het display steken om de hometrainer aan het stroomnet aan te sluiten. De adapterkabel steek je echter niet in het display. Aan de achterkant van hometrainer, helemaal beneden, tref je een klein rond stopcontact/input aan. Daar steek je de adapterkabel in.

  7. Geen hartslag weergave
  Oplossing: Dit kan verschillende oorzaken hebben. 1. De sensorkabeltjes welke vanaf de sensor naar het display lopen zijn niet goed gemonteerd of zijn losgeraakt. 2. Door de hartslagsensor goed schoon en vocht en vet vrij te maken, werkt de sensor beter. 3. Heb je veel eelt op de handen, dan is het voor de sensor erg moeilijk om de hartslag middels je handpalm waar te nemen. In dit geval een het gebruik van een borstband het enige alternatief.

  8. Hartslag klopt niet
  Oplossing: Er is een groot verschil tussen het lezen van uw hartslag door middel van “handsensoren” op je fitnessapparaat of door een borstband. Handsensoren geven slechts een indicatie van de hartslag. De afwijking met je echte hartslag kan groot zijn. Je gebruikt deze manier van meten vooral om te zien of je hartslag stijgt of daalt. Een borstband kan de hartslag veel nauwkeuriger meten.

  9. Mijn borstband doet het niet
  Oplossing: De batterij kan leeg zijn. Bij sommige modellen kun je de batterij vernieuwen. Open de achterkant van de borstband om de batterij te vervangen. Er zijn ook modellen waarbij de batterij niet te vervangen is. Een nieuwe kopen is dan de enige optie. Je draagt de borstband in het midden van je borst, niet links op het hart. Maak de achterkant van de borstband een beetje vochtig met speeksel of water. Hierdoor geleidt de borstband en kan de borstband beter je hartslag aflezen. Ga niet te ver van het display staan. In het display zit namelijk een ontvanger. Deze ontvangt het draadloze signaal van je borstband. Heb je dit allemaal geprobeerd en werkt de borstband nog steeds niet? Laat het dan ook eens iemand anders proberen. Biedt dit ook geen oplossing dan zal de ontvanger in het display defect zijn en vervangen moeten worden.

  10. Hoe gebruik ik een poelietrekker?

  11. Hoe vervang ik de een crank en de lagers?

  12. Mijn trappers bewegen alleen naar achteren, niet naar voren (FitBike Ride 1 en Ride 5)
  Het kan zijn dat de weerstandsplaat los is geschoten. Dit is gemakkelijk op te lossen door deze weer vast te zetten. Je kunt de pedalen en cranks eraf draaien door middel van een poelietrekker (zie video hierboven). Als de pedalen en cranks van de hometrainer af zijn, kun je de kappen eraf halen door eerst de schroeven, waarmee deze vast zit, eruit te draaien. Zodra de kappen eraf zijn, zie je het grote wiel met een magneet erop. De weerstandsplaat hangt er dan waarschijnlijk los op. Deze magneet kun je loshalen waardoor je meer dan voldoende ruimte hebt om de weerstandsplaat op het zwarte pinnetje te zetten van de motor. Hierna kun je de trappers weer normaal naar voren en achteren bewegen.


  Indoor Cycles (Spinningbike)


  1. Mijn Indoor Cycle maakt een tikkend geluid
  Oplossing: De kans is groot dat deze tik van één van de trappers afkomstig is. Draai deze trapper er helemaal af en monteer deze vervolgens weer opnieuw. LET OP; een linker trapper draai je linksom vast en een rechter trapper draai je rechtsom vast. Een trapper moet vrij vast worden aangedraaid.

  2. Ik krijg de linker trapper niet gemonteerd
  Oplossing: LET OP en draai niet door. Een linker trapper draait namelijk vast door naar links te draaien. Dat is anders als dat je bij een schroef gewend bent. Een linker trapper draai je linksom vast en een rechter trapper rechtsom. Draai je de linker trapper rechtsom vast, dan bestaat de kans dat de schroefdraad van deze trapper of het crankstel wordt beschadigd waardoor de trapper er nooit meer op gezet kan worden.

  3. Mijn Indoor Cycle piept
  Oplossing: Langs het vliegwiel zitten één of twee viltblokjes die het vliegwiel afremmen. Deze viltblokjes zorgen voor meer of minder weerstand. Als de viltblokjes te droog zijn, dan zal dit een piepend geluid veroorzaken als het vliegwiel draait. Spuit de viltblokjes daarom in met siliconen spray.

  4. Mijn Indoor Cycle slipt
  Oplossing: Heb je een Indoor Cycle met een V-snaar en deze slipt door als je op de pedalen gaat staan? Dan is de V-snaar niet voldoende strak gespannen. Net als bij de ketting van een gewone fiets kun je de V-snaar van een Indoor Cycle op 2 manieren strakker spannen. 1. De Indoor Cycle heeft een spanningsregelaar bij in de kettingkast. 2 Als de Indoor Cycle geen spanningsregelaar heeft dan moet je het vliegwiel verder naar voren zetten waardoor de V-snaar strakker gespannen wordt.


  Crosstrainer


  1. Mijn crosstrainer piept
  Oplossing: Smeer alle draaiende delen met siliconen spray. Een schroef kan te strak of juist te los zijn aangedraaid waardoor er frictie ontstaat tussen de diverse onderdelen. Als er iets piept probeer dan te lokaliseren waar de piep vandaan komt en draai de betreffende schroeven iets vaster of juist losser. Schroeven dienen “handvast” te zijn aangedraaid.

  2. Mijn Crosstrainer heeft geen weerstand meer
  Oplossing: Dit kan verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of je het motortje (zit in de behuizing) hoort draaien. Het motortje hoor je heel kort draaien als je de weerstand verhoogt of verlaagt. Hoor je het motortje draaien dan is alle elektronica in orde. Hoor je het motortje niet draaien dan kan het motortje of het display defect zijn. Controleer dan eerst of de kabel die in de buis naar boven loopt nog goed is aangesloten. Als de kabel nog goed gemonteerd zit, dan zal het display vernieuwd moeten worden. Indien dat geen oplossing biedt dan zal het motortje vervangen moeten worden.

  3. Mijn crosstrainer maakt een tikkend geluid
  Oplossing: Waarschijnlijk komt het vliegwiel (in de behuizing) tegen een kabeltje aan bij elke omwenteling. Dit is storend maar zal geen schade aan uw crosstrainer aanbrengen. Om dit te verhelpen, open je de behuizing om het kabeltje iets te verleggen en vast te zetten met een tie-wrap.

  4. Het display toont code E01
  Oplossing: In de behuizing van de crosstrainer zit bij het vliegwiel een leessensor welke de snelheid meet. Dit werkt net als een fietscomputer op een gewone fiets. Op de spaak van het wiel zit dan een magneetje en op de voorvork van de fiets zit dan de leessensor. Wanneer de leessensor iets te ver van het magneetje verwijderd is, dan kan de snelheid niet worden gelezen en geeft het display code E01 aan. Zoek de leessensor in de behuizing. Ook zul je dan zien dat er bij het trappen telkens een magneetje langs de sensor komt. Schuif de leessensor iets meer richting het magneetje zodat hij er rakelings langs komt.

  5. De stekker past niet in het display
  Oplossing: vaak willen mensen bij hun eerste gebruik de adapter kabel in het display steken om de crosstrainer aan het stroomnet aan te sluiten. De adapter kabel steek je echter niet in het display. Aan de achterkant van crosstrainer, helemaal beneden, vind je een klein rond stopcontact aan. Daar steek je de adapterkabel in.

  6. Geen hartslag weergave
  Oplossing: Dit kan verschillende oorzaken hebben. 1. De sensorkabeltjes welke vanaf de sensor naar het display lopen zijn niet goed gemonteerd of zijn losgeraakt. 2. Door de hartslagsensor goed schoon en vocht en vet vrij te maken, werkt de sensor beter. 3. Heb je veel eelt op de handen, dan is het voor de sensor erg moeilijk om de hartslag middels je handpalm waar te nemen. In dit geval is het gebruik van een borstband het enige alternatief.

  7. Hartslag klopt niet
  Oplossing: Er is een groot verschil tussen het lezen van hartslag door middel van “handsensoren” op je fitnessapparaat of door een borstband. Handsensoren geven slechts een indicatie van je hartslag. De afwijking met je echte hartslag kan groot zijn. Je gebruikt deze manier van meten vooral om te zien of de hartslag stijgt of daalt. Een borstband kan je hartslag veel nauwkeuriger meten.

  8. Mijn borstband doet het niet
  Oplossing: De batterij kan leeg zijn. Bij sommige modellen kun je de batterij vernieuwen. Open de achterkant van de borstband om de batterij te vervangen. Er zijn ook modellen waarbij de batterij niet te vervangen is. Een nieuwe kopen is dan de enige optie. Je draagt de borstband in het midden van je borst, niet links op het hart. Maak de achterkant van de borstband een beetje vochtig met speeksel of water. Hierdoor geleidt de borstband en kan de borstband beter je hartslag aflezen. Ga niet te ver van het display staan. In het display zit namelijk een ontvanger. Deze ontvangt het draadloze signaal van je borstband. Heb je dit allemaal geprobeerd en werkt de borstband nog steeds niet? Laat het dan ook eens iemand anders proberen. Biedt dit ook geen oplossing dan zal de ontvanger in het display defect zijn en vervangen moeten worden


  Loopband


  1. Mijn loopband maakt een kloppend geluid
  Oplossing: Dit is normaal en hoor je bij elke loopband. De band waarop je loopt is in het midden aan elkaar gelast (geplakt). Daardoor ziet je een brede naad over de band lopen. Deze lasnaad zorgt ervoor dat je een kloppend geluid hoort als de loopband draait.

  2. De band heeft over de breedte een beschadiging
  De band waarop je loopt is in het midden aan elkaar gelast (geplakt). Daardoor ziet je een brede naad over de band lopen. Dit is normaal en tref je bij elke loopband aan.

  3. De band moet gesteld worden.
  Oplossing: De band op spanning houden en ervoor zorgen dat de band in het middel blijft lopen. Met de meegeleverde inbussleutel draai je de afgebeelde schroeven (rechts en links) telkens met een halve slag aan. Zo trek je de achterste cilinder meer naar achteren waardoor er meer spanning op de band komt.

  4. De loopband schokt bij het rennen.
  Oplossing: Het loopvlak zweeft over een gladde plaat die je gewicht draagt. Telkens wanneer je de voeten op het loopvlak plaatst, komt deze in contant met de onderliggende plaat. Deze onderliggende plaat dient derhalve altijd glad te zijn zodat het loopvlak niet bekneld raakt door je eigen gewicht en de onderliggende plaat, maar over de onderliggende plaat glijdt. Wanneer je de loopband dagelijks 1 uur gebruikt, dien je de onderliggende plaat één maal per maand in te spuiten met siliconen olie. Zie tip 2: onderhoud voor de loopband

  5. De loopband doet niets
  Bij elke loopband moet op het display een “Safety key” geplaatst worden, zie de handleiding. Heb je deze niet op of in het display gestoken, dan doet de loopband niets.

  6. Geen hartslag weergave
  Oplossing: Dit kan verschillende oorzaken hebben. 1. De sensorkabeltjes die vanaf de sensor naar het display lopen zijn niet goed gemonteerd of zijn losgeraakt. 2. Door de hartslagsensor goed schoon en vocht en vet vrij te maken, werkt de sensor beter. 3. Heb veel eelt op de handen, dan is het voor de sensor erg moeilijk om je hartslag middels de handpalm waar te nemen. In dit geval een het gebruik van een borstband het enige alternatief.

  7. Hartslag klopt niet
  Oplossing: Er is een groot verschil tussen het lezen van de hartslag door middel van “handsensoren” op je fitnessapparaat of door een borstband. Handsensoren geven slechts een indicatie van uw hartslag. De afwijking met je echte hartslag kan groot zijn. Je gebruikt deze manier van meten vooral om te zien of de hartslag stijgt of daalt. Een borstband kan de hartslag veel nauwkeuriger meten.

  8. Mijn borstband doet het niet
  Oplossing: De batterij kan leeg zijn. Bij sommige modellen kun je de batterij vernieuwen. Open de achterkant van de borstband om de batterij te vervangen. Er zijn ook modellen waarbij de batterij niet te vervangen is. Een nieuwe kopen is dan de enige optie. Je draagt de borstband in het midden van je borst, niet links op het hart. Maak de achterkant van de borstband een beetje vochtig met speeksel of water. Hierdoor geleidt de borstband en kan de borstband beter je hartslag aflezen. Ga niet te ver van het display staan. In het display zit namelijk een ontvanger. Deze ontvangt het draadloze signaal van je borstband. Heb je dit allemaal geprobeerd en werkt de borstband nog steeds niet? Laat het dan ook eens iemand anders proberen. Biedt dit ook geen oplossing dan zal de ontvanger in het display defect zijn en vervangen moeten worden.

  9. Het display toont code E01
  Oplossing: Onder de motorkap van de loopband zit bij de cilinder waar de band over loopt een leessensor welke de snelheid meet. Dit werkt net als een fietscomputer op een gewone fiets. Op de spaak van het wiel zit dan een magneetje en op de voorvork van de fiets zit dan de leessensor. Wanneer de leessensor iets te ver van het magneetje verwijdert is, dan kan de snelheid niet worden gelezen en heeft het display code E01 aan. Schuif de leessensor iets meer richting het magneetje zodat hij er rakelings langs komt. Oplossing 2: Als je de leessensor hebt gevonden, dan zie je dat er aan het sensortje een kabeltje zit. Dit kabeltje loopt naar een printplaat toe. Door trillingen kan het kabeltje uit de printplaat zijn gevallen. Als je deze weer in de printplaat steekt, dan is het probleem opgelost.

  10. Het display toont code E03
  Oplossing: Onder de motorkap van de loopband zit een printplaat zo groot al een hand. Code E03 wil zeggen dat er een storing in de printplaat zit. Dit wordt opgelost door de printplaat in zijn geheel te vervangen. Dat ziet er misschien ingewikkeld uit maar is zeer simpel. De printplaat zit meestal met 2 schroefjes vast, draai deze los. Voordat je alle kabeltjes uit de oude printplaat trekt, teken je eerst de printplaat na om voor jezelf duidelijk te hebben welk kabeltje op welke plek zit. De kabeltjes zijn vaak met een beetje lijm vast gezet. Deze lijm is hard en is met een klein schroevendraaiertje eenvoudig los te tikken. Als je de tekening klaar hebt, kun je de nieuwe printplaat plaatsen en de kabeltjes op de juiste plek insteken.

  11. Het display toont code E07
  Oplossing: De bijgeleverde veiligheidssleutel zit niet op de loopband. Bevestig deze op het display.

  12. Plaat van de Loopband gebroken.

  Oplossing: Onder de band ligt een houten MDF plaat. Deze MDF plaat draagt het gewicht van de gebruiker. De gebruiker zal tijdens het rennen tienduizenden keren zijn volledige gewicht op exact dezelfde plek neerzetten. Hierdoor kan een MDF plaat scheuren of zelfs breken. Deze plaat is eenvoudig te vervangen. Demonteer beide kunststof zijkanten. Nu zie je bouten waarmee de MDF plaat is vast gezet. Maak deze bouten los zodat de MDF plaat los komt van het stalen frame. Nu kun je de MDF plaat tussen de band door weghalen (zonder dat je de band moeten demonteren). Meet de MDF plaat op en vervang deze met een “Triplex betonplaat”. Bij elke bouwmarkt verkrijgbaar. Leg de oude MDF plaat op de Triplex betonplaat en teken de hoekjes af. Is de Triplex betonplaat exact op maat, dan kun je deze op weer monteren op de loopband.

  13. Zelfhulp video's voor Loopbanden.

  13.1 De band recht stellen
  13.2 De band strak stellen
  13.3 De aandrijvingsmotor vervangen
  13.4 De hellingsmotor vervangen
  13.5 De printplaat vervangen


  Home Gym


  1. Mijn homegym traint niet zwaar genoeg.
  Oplossing: Waarschijnlijk loopt de kabel waaraan je trekt niet op de juiste manier over de katrollen. De volgorde en of een kabel boven over een katrol of onder langs een katrol loopt is van essentieel belang. Controleer zeer nauwkeurig de handleiding

  2. Mijn kabel is kapot.
  Oplossing: De kans is groot dat de kabel niet 100% op de juiste manier langs de katrollen loopt en daardoor wellicht ergens schuurt. Daardoor kan de beschermhuls van de kabel beschadigd raken. Controleer zeer nauwkeurig de handleiding


  Home